Luotettavat asianajajan ja lakimiehen palvelut  pääkaupunkiseudulla

Haluamme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaista palvelua. Saat meiltä osaavan oikeudenkäyntiavustajan ja lakimiehen palvelut erilaisiin tarpeisiin sekä ajankohtaista tietoa alan asioista. Palvelemme asiakkaitamme Kirkkonummelta ja Helsingistä käsin koko pääkaupunkiseudulla. Tutustu blogimme teksteihin ja kysy tarvittaessa lisää!

 • 19/05/2023 - Asianajotoimisto Lakiasiat Wehka-aho Oy 0 Kommentit
  KUTSU 25.5.2023 klo 11-17 avoimet ovet ja 10 v. juhlakahvit

   

  Toimistomme täyttää tänä keväänä 10 vuotta ja on aika juhlaan!

   

  Kutsumme kaikki vanhat ja uudet asiakkaat sekä toiminnastamme kiinnostuneet toimistollemme osoitteeseen Kirkkotallintie 4 A 2 krs, 02400 Kirkkonummi juhlakahveille avoimien ovien päivänä torstaina 25.5.2023 klo 11-17.  Luvassa tarjoilua, maksutonta asiakirjojen tarkistamista ja oikeudellista neuvontaa.

  Lue lisää
 • 11/01/2023 - Asianajotoimisto Lakiasiat Wehka-aho Oy 0 Kommentit
  Avoin työtehtävä: asianajosihteeri /oikeustieteen ylioppilas

  We are hiring -  join our team! Oletko etsimämme asianajosihteeri tai oikeustieteen ylioppilas?

  Lue lisää
 • 18/11/2022 - Asianajotoimisto Lakiasiat Wehka-aho Oy 0 Kommentit
  Tiedote 18.11.2022 Asianajotoimisto Lakiasiat Wehka-aho Oy

  Toimiston päävastuullinen lakimies Emmi Wehka-aho on liittynyt Suomen Asianajajaliittoon ja hyväksytty sen jäseneksi 18.11.2022.
  Toimiston liiketoiminta jatkuu 18.11.2022 nimellä Asianajotoimisto Lakiasiat Wehka-aho Oy (Y-tunnus 3322738-3). Yhteystiedot pysyvät ennallaan.
  Asianajotoimisto jatkaa kaikkia lakitoimiston (Y-tunnus 2521364-3) ja sen lakimiesten toimeksiantoja, eikä uudistuksesta aiheudu muutoksia nykyisiin toimeksiantoihin.
  Korkealaatuisten ja luotettavien oikeudellisten palveluiden tarjoaminen on toimintamme perusta. Hoidamme jatkossakin monipuolisesti erilaisia laki- ja oikeudenkäyntiasioita, ja laadimme asiakirjoja.
  Asianajaja Emmi Wehka-aho on toiminut jo vuodesta 2013 asianajoalalla oikeudenkäyntiasioita hoitaen. Wehka-aho toimii myös uuden osakeyhtiön toimitusjohtajana. Toimistossa työskentelevät myös luvan saaneet oikeudenkäyntiavustajat Laura Backström ja Atlas Saarikoski sekä lakimies Kristiina Kaski.
  Toimiston kaikki lakimiehet noudattavat hyvää asianajajatapaa koskevia ohjeita ja toimiston toimintaa valvoo Asianajajaliiton valvontalautakunta.

  Lue lisää
 • 06/05/2022 0 Kommentit
  Jos elämä yllättää, voi asiat silti pitää omissa käsissä – Valtakunnalliseen, meitä kaikkia koskevaan kampanjaan oli tärkeä lähteä mukaan

  Jos toimintakykyni heikkenee, kuka maksaa laskuni, hakee tuet ja etuudet, tekee päätökset hoitosuunnitelmastani tai vaikkapa myy omaisuutta puolestani? 

  Lue lisää
 • 09/10/2020 - TET- harjoittelijat Kiara ja Roni 0 Kommentit
  ​​Lakitoimiston arkeen tutustumassa

  Minkälaista on juristin työ? Kuvassa kiireiset lakimiehet Laura ja Emmi, jotka tettiläinen yllätti kahvitauolta.

  Toimistolla on ollut tällä viikolla kaksi nuorta työelämään tutustujaa, Kiara ja Roni Kirkkoharjun koulun 9-luokalta. He kirjoittivat yhtenä työtehtävänään pienet blogitekstit oppimastaan.

  TET-jakson odotukseen liittyviä tunnelmiaan tettiläisemme kuvaavat näin: 

  ”Halusin TET-paikan juuri lakitoimistosta, koska olen jo pitkään ollut kiinnostunut lakimiehen työstä. Olen katsonut lakisarjoja (esim. Suits) ja ihaillut lakimiesten työtä ja intohimoa, mutta halusin ottaa selvää, minkälaista lakimiehen työ todellisuudessa on.”

  ”Sain paikan Lakiasiat Wehka -aholta ja odotin innoissani TET-viikkoa.”

  Viikon varrella Kiara ja Roni olivat avuksi monenlaisissa tehtävissä toimiston arjessa.

  ”Aloitin maanantaina asiakirjojen skannaamisella ja tein sitä paljon viikon aikana. Muita työtehtäviäni viikon aikana oli muun muassa arkistointi, postissa käyminen, paperityöt, siivoaminen ja kahvinkeitto. En ole ennen tehnyt toimistotöitä, joten oli kiva tutustua niihin.”

  ”Olin otettu siitä, kuinka lakimiehet luottivat minuun ja toiseen TET-työntekijään. Työtehtävät olivat mielestäni sopivan haastavia. Lakimiehet neuvoivat aina, jos oli jotain kysyttävää ja ilmapiiri toimistolla oli muutenkin lämmin ja rento."

  Entä minkälainen käsitys nuorilla oli lakitoimiston työstä ja juristeista?

  ”Netflix-sarjat ovat antaneet minulle lakimiesten työstä sellaisen kuvan, että se on stressaavaa, raskasta ja vakavaa. Nämä käsitykset minulla on pysyneet edelleen samana, mutta ennakkokuvani itse lakimiehistä muuttui. Luulin lakimiesten olevan kylmiä ja todella vakavia, mutta tämä ei ole ollenkaan totta. Työskennellessäni Wehka-ahon toimistolla tajusin, kuinka lämminsydämisiä ja hauskoja lakimiehet oikeasti ovat. Silti he ovat erittäin ammattimaisia ja ottavat työnsä ja asiakkaidensa murheet vakavasti.”

  ”Lempiasiani TET-jakson aikana oli lakimiesten työn seuraaminen. Oletukseni lakimiehen työstä oli tietokoneella istumista, paperitöitä ja istunnoissa käymistä, joka on totta, mutta lakimiehen työhön kuulu paljon muutakin. Toimistolla tapahtuu samaan aikaan paljon asioita. Puhelimessa voi olla yksi asiakas, tietokoneella toinen ja vartin päästä paikan päällä on asiakastapaaminen kolmannen asiakkaan kanssa. Asiakkailta voi tulla myös kiireisiä asioita, jotka pitää hoitaa heti, vaikka olisi paljon työtä muutenkin. Oli kiva seurata vierestä ja nähdä kuinka kiireistä työ on ja kuinka paljon siihen kuuluu erilaisia asioita.”

  TET-jakson päätteeksi tunnelmat olivat hyvät sekä tettiläisillä, että toimiston väellä.

  ”Tämä viikko on ollut erinomainen kokemus ja olen iloinen, että pääsin seuramaan minua kiinnostavaa ammattia."

  "Arvostukseni lakimiehiä kohtaan on noussut viikon aikana, koska he joutuvat kantamaan valtavan vastuun ihmisten elämiä ja tulevaisuutta koskevissa asioissa, mutta samalla pitämään itsestään huolta. Olen kiitollinen, että sain kokea kaiken mitä koin viikon aikana, vaikka se onkin vain pieni osa siitä mitä lakimiehet tekevät joka päivä. Mahtava kokemus!"

  Lue lisää
 • 24/05/2020 - Lakiasiat Wehka-aho 0 Kommentit
  Ongelmana jakamaton kuolinpesä?

  Jakamattomaan kuolinpesään liittyy monia käytännön ongelmia. Perintöverot lankeavat perillisten maksettavaksi perunkirjoituksen jälkeen riippumatta siitä, jaetaanko kuolinpesää vielä. Tyhjillään tai vähällä käytöllä oleviin kiinteistöihin liittyy kustannuksia ja arvon alentumista. Kuolinpesän yhteishallinto voi pitkään jatkuessaan olla omiaan aiheuttamaan tai syventämään eripuraa kuolinpesän osakkaiden välillä.

  Jakamaton kuolinpesä on tietynlainen välitila perittävän kuoleman jälkeen ennen omaisuuden siirtymistä perillisten tai testamentin saajien nimiin. Oikeus perintöön syntyy perittävän kuolemasta, mutta realisoituu vasta perinnönjaossa. Toisinaan kuolinpesä on järkevä pitää jakamattomana. Esimerkiksi silloin, kun koko omaisuutta rasittaa lesken testamentilla saama hallintaoikeus tai silloin, kun kiinteistö halutaan pitää kuolinpesän nimissä esimerkiksi verotukseen liittyvistä syistä. Osakkaiden mielessä voi myös olla esimerkiksi jonkun osakkaan asunto- tai kiinteistöosuuden lunastus, mikä kannattaa myös suunnitella loppuun asti ennen jakoon ryhtymistä.

  On huomattava, että kuolinpesän omaisuus voidaan myös jakaa vain osittain. Esimerkiksi pankkitilivarat ja helposti rahaksi muutettava omaisuus kuten pörssiosakkeet saatetaan jakaa perillisille jo pian kuoleman jälkeen (esimerkiksi perintöveroja varten), ja jättää kuolinpesä muutoin jakamatta ja lesken hallintaan.

  Mikäli perittävä on ollut kuollessaan avioliitossa, tai avioero-ositusta ei ole entisen puolison jälkeen toimitettu, on ennen jakoa tehtävä omaisuuden ositus lesken/ entisen aviopuolison ja perillisten välillä. Usein se tehdään samassa yhteydessä ja samalla kirjallisella sopimuksella perinnönjaon kanssa.  

  Milloin ja miten perinnönjakoon voi ryhtyä? Perinnönjakoon voidaan pääsääntöisesti ryhtyä, kun perunkirjoitus on pidetty ja pesän velat on maksettu (tai varoja varattu niiden kattamiseen). Mitään aikarajaa ei laissa ole. Joskus kuolinpesä jaetaan jo samana päivänä ja samassa tilaisuudessa perunkirjoituksen pitämisen kanssa. Toisinaan taas kuolinpesä on jakamatta vuosikymmeniä ja jakamattomat kuolinpesät voivat myös kerrostua. Jakamattomana pitäminen ilman perusteltua syytä vain siirtää ongelmia lisäten selvitystyötä ja kustannuksia seuraavalle sukupolvelle.

  Yleinen käytännön syy sille, että jako halutaan saada aikaan, on perillisen tarve saada varoja pesästä. Jokaisella pesän osakkaalla on itsenäinen oikeus vaatia perinnönjakoa. Kuolinpesän jakaminen ilman käräjäoikeuden määräämää pesänjakajaa vaatii kuitenkin kaikkien perillisten myötävaikutusta ja suostumusta. Lakimiehen avustuksella kuolinpesän jaosta voidaan keskustella esimerkiksi toimittamalla muille osakkaille perusteltu ehdotus perinnönjaosta. Lakimies voi avustaa myös koko kuolinpesää selvittämällä tilannetta ja antamalla osakkaille erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

  Mikäli sopimukseen ei päästä, on mahdollista hakea käräjäoikeudelta ulkopuolista pesänjakajaa toimittamaan perinnönjako.

  Ota yhteyttä mikäli haluat keskustella perinnönjaosta lakimiehen kanssa. Alkuneuvottelu tilanteen kartoittamiseksi (15 min) ja hinta-arvion saamiseksi on maksuton.

  Lue lisää