Lakimiehen ja oikeudenkäyntiavustajan palvelut Kirkkonummelta ja Espoosta koko pääkaupunkiseudulle

Haluamme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaista palvelua. Saat meiltä osaavan oikeudenkäyntiavustajan ja lakimiehen palvelut erilaisiin tarpeisiin sekä ajankohtaista tietoa alan asioista. Palvelemme asiakkaitamme Kirkkonummelta ja Espoosta käsin koko pääkaupunkiseudulla. Tutustu blogimme teksteihin ja kysy tarvittaessa lisää!

 • 06/05/2022 0 Kommentit
  Jos elämä yllättää, voi asiat silti pitää omissa käsissä – Valtakunnalliseen, meitä kaikkia koskevaan kampanjaan oli tärkeä lähteä mukaan

  Jokaisen meidän arki on erilaista ja vaihtelevaa, mutta samalla monelle se on rakennettu jatkuvuuden varaan. Elämä on kuitenkin arvaamatonta ja huominen voi yllättää. Jos toimintakykyni heikkenee, kuka maksaa laskuni, hakee tuet ja etuudet, tekee päätökset hoitosuunnitelmastani tai vaikkapa myy omaisuutta puolestani? 

   

  Jos edellisen kaltaista kysymystä ei ole aiemmin miettinyt, saattaakin tulla yllätyksenä, että toisen puolesta näiden asioiden hoitamiseen tarvitaan aina oikeus edustaa häntä. Edunvalvontavaltuutus on helppo tapa varautua tähän ennakkoon. 

   

  Toukokuun alussa alkanut Omissa käsissä -kampanja nostaa kymmenien suomalaisten organisaatioiden voimin esille edunvalvontavaltuutuksen, joka on meille kaikille ajankohtainen. Samalle se on kuitenkin suurelle osalle valitettavan tuntematon. 

   

  Edunvalvontavaltuutus on tärkeä valtakirja, jolla itselleen luotetun henkilön voi valtuuttaa hoitamaan esimerkiksi omaan talouteen tai terveyteen liittyviä asioita, jos itse menettää toimintakykynsä joko tilapäisesti tai pysyvästi. Tyypillisesti toimintakyvyn menettäminen voi tulla eteen iän ja esimerkiksi muistisairauden myötä, mutta yhtälailla sen voi kohdata nuorempikin henkilö vakavan sairauden tai tapaturmaisen loukkaantumisen johdosta. Tarve voi yllättää, mutta silloin asia pitää olla jo kunnossa. 

   

  Edunvalvontavaltuutusvaltakirjan laatiminen on onneksi helppoa ja tukea on tarjolla lukuisten erilaisten tahojen kautta. Myös me Lakiasiat Wehka-ahon toimistolla tarjoamme asiantuntemustamme ja tukea edunvalvontavaltuutusten laatimiseen.

   

  Edunvalvontavaltuutus helpottaa ja nopeuttaa myös läheistesi toimintaa, kun tahtosi eri asioiden toteuttamiseen on selvä. Varmin tapa on luottaa nämä asiat tutun henkilön käsiin, joka voi tarpeen tullen ottaa asiat nopeastikin hallintaan. Näin myös itsemääräämisoikeus ja asiat säilyvät aina omissa käsissä.

   

  Olemme mukana kampanjoimassa, sillä aihe ja sen tutuksi tekeminen on meillekin tärkeää, koska ihmisen oman tahdon kunnioittaminen ja hyvän elämän mahdollistaminen on toimintamme kulmakiviä.

   

  Lue lisää kampanjasta ja edunvalvontavaltuutuksesta osoitteesta www.omissakäsissä.fi

   

  Tänään on oikea hetki tehdä edunvalvontavaltuutus.

   

  Toimistomme kaikki lakimiehet laativat edunvalvontavaltakirjoja. Ota yhteyttä.

   

   

  Edunvalvontavaltakirja 100 eurolla – kesäkampanja!

   

  Elämä on arvaamatonta ja huominen voi yllättää. Varaudu ajoissa, turvaa oma etusi ja helpota läheistesi taakkaa.  Nyt on oikea aika tehdä edunvalvontavaltuutus!

   

  Hoida asia kuntoon helposti ja edullisesti. Kesäkampanjan aikana tarjoamme 100 ensimmäiselle edunvalvontavaltakirjan 100 eurolla. Tarjous on voimassa 17.8.2022 saakka. Hinta 100 euroa (sis. alv. 24 %) pitää sisällään 30 minuutin alkuneuvottelun puhelimitse, edunvalvontavaltakirjan laatimisen, luonnoksen sähköisesti etukäteen tutustuttavaksi sekä allekirjoitustilaisuuden ja todistamisen (2 esteetöntä todistajaa) alla mainittuina aikoina.

   

  Toimi näin:

  1. Täytä yhteydenottolomake https://www.wehka-aho.fi/yhteystiedot ja viestiksi ”100-kampanja” tai lähetä sähköpostia otsikolla ”100-kampanja” lakiasiat@wehka-aho.fi
  2.  Lakimies soittaa sinulle ja asiaa käydään läpi puhelinkeskustelussa niin, että saat juuri itsellesi räätälöidyn edunvalvontavaltakirjan
  3.  Ota henkilöllisyystodistus mukaan ja saavu allekirjoitustilaisuuteen jonakin kesäisenä keskiviikkona:
   - ke 13.7.2022 klo 10-18 välillä KIRKKONUMMEN toimipisteellä (Kirkkotallintie 4 A, 2 krs)
   - ke 27.7.2022 klo 8-16 välillä ESPOON toimipisteessä (Kirkkotallintie 4 A, 2 krs)
   - ke 3.8.2022 klo 10-18 välillä KIRKKONUMMEN toimistolla (Puolikkotie 8, 5 krs.)
   - ke 17.8.2022 klo 8-16 välillä ESPOON toimistolla (Puolikkotie 8, 5 krs.)

  Lue lisää
 • 09/10/2020 0 Kommentit
  ​​Lakitoimiston arkeen tutustumassa

  Minkälaista on juristin työ? Kuvassa kiireiset lakimiehet Laura ja Emmi, jotka tettiläinen yllätti kahvitauolta.

  Toimistolla on ollut tällä viikolla kaksi nuorta työelämään tutustujaa, Kiara ja Roni Kirkkoharjun koulun 9-luokalta. He kirjoittivat yhtenä työtehtävänään pienet blogitekstit oppimastaan.

  TET-jakson odotukseen liittyviä tunnelmiaan tettiläisemme kuvaavat näin: 

  ”Halusin TET-paikan juuri lakitoimistosta, koska olen jo pitkään ollut kiinnostunut lakimiehen työstä. Olen katsonut lakisarjoja (esim. Suits) ja ihaillut lakimiesten työtä ja intohimoa, mutta halusin ottaa selvää, minkälaista lakimiehen työ todellisuudessa on.”

  ”Sain paikan Lakiasiat Wehka -aholta ja odotin innoissani TET-viikkoa.”

  Viikon varrella Kiara ja Roni olivat avuksi monenlaisissa tehtävissä toimiston arjessa.

  ”Aloitin maanantaina asiakirjojen skannaamisella ja tein sitä paljon viikon aikana. Muita työtehtäviäni viikon aikana oli muun muassa arkistointi, postissa käyminen, paperityöt, siivoaminen ja kahvinkeitto. En ole ennen tehnyt toimistotöitä, joten oli kiva tutustua niihin.”

  ”Olin otettu siitä, kuinka lakimiehet luottivat minuun ja toiseen TET-työntekijään. Työtehtävät olivat mielestäni sopivan haastavia. Lakimiehet neuvoivat aina, jos oli jotain kysyttävää ja ilmapiiri toimistolla oli muutenkin lämmin ja rento."

  Entä minkälainen käsitys nuorilla oli lakitoimiston työstä ja juristeista?

  ”Netflix-sarjat ovat antaneet minulle lakimiesten työstä sellaisen kuvan, että se on stressaavaa, raskasta ja vakavaa. Nämä käsitykset minulla on pysyneet edelleen samana, mutta ennakkokuvani itse lakimiehistä muuttui. Luulin lakimiesten olevan kylmiä ja todella vakavia, mutta tämä ei ole ollenkaan totta. Työskennellessäni Wehka-ahon toimistolla tajusin, kuinka lämminsydämisiä ja hauskoja lakimiehet oikeasti ovat. Silti he ovat erittäin ammattimaisia ja ottavat työnsä ja asiakkaidensa murheet vakavasti.”

  ”Lempiasiani TET-jakson aikana oli lakimiesten työn seuraaminen. Oletukseni lakimiehen työstä oli tietokoneella istumista, paperitöitä ja istunnoissa käymistä, joka on totta, mutta lakimiehen työhön kuulu paljon muutakin. Toimistolla tapahtuu samaan aikaan paljon asioita. Puhelimessa voi olla yksi asiakas, tietokoneella toinen ja vartin päästä paikan päällä on asiakastapaaminen kolmannen asiakkaan kanssa. Asiakkailta voi tulla myös kiireisiä asioita, jotka pitää hoitaa heti, vaikka olisi paljon työtä muutenkin. Oli kiva seurata vierestä ja nähdä kuinka kiireistä työ on ja kuinka paljon siihen kuuluu erilaisia asioita.”

  TET-jakson päätteeksi tunnelmat olivat hyvät sekä tettiläisillä, että toimiston väellä.

  ”Tämä viikko on ollut erinomainen kokemus ja olen iloinen, että pääsin seuramaan minua kiinnostavaa ammattia."

  "Arvostukseni lakimiehiä kohtaan on noussut viikon aikana, koska he joutuvat kantamaan valtavan vastuun ihmisten elämiä ja tulevaisuutta koskevissa asioissa, mutta samalla pitämään itsestään huolta. Olen kiitollinen, että sain kokea kaiken mitä koin viikon aikana, vaikka se onkin vain pieni osa siitä mitä lakimiehet tekevät joka päivä. Mahtava kokemus!"

  Lue lisää
 • 24/05/2020 0 Kommentit
  Ongelmana jakamaton kuolinpesä?

  Jakamattomaan kuolinpesään liittyy monia käytännön ongelmia. Perintöverot lankeavat perillisten maksettavaksi perunkirjoituksen jälkeen riippumatta siitä, jaetaanko kuolinpesää vielä. Tyhjillään tai vähällä käytöllä oleviin kiinteistöihin liittyy kustannuksia ja arvon alentumista. Kuolinpesän yhteishallinto voi pitkään jatkuessaan olla omiaan aiheuttamaan tai syventämään eripuraa kuolinpesän osakkaiden välillä.

  Jakamaton kuolinpesä on tietynlainen välitila perittävän kuoleman jälkeen ennen omaisuuden siirtymistä perillisten tai testamentin saajien nimiin. Oikeus perintöön syntyy perittävän kuolemasta, mutta realisoituu vasta perinnönjaossa. Toisinaan kuolinpesä on järkevä pitää jakamattomana. Esimerkiksi silloin, kun koko omaisuutta rasittaa lesken testamentilla saama hallintaoikeus tai silloin, kun kiinteistö halutaan pitää kuolinpesän nimissä esimerkiksi verotukseen liittyvistä syistä. Osakkaiden mielessä voi myös olla esimerkiksi jonkun osakkaan asunto- tai kiinteistöosuuden lunastus, mikä kannattaa myös suunnitella loppuun asti ennen jakoon ryhtymistä.

  On huomattava, että kuolinpesän omaisuus voidaan myös jakaa vain osittain. Esimerkiksi pankkitilivarat ja helposti rahaksi muutettava omaisuus kuten pörssiosakkeet saatetaan jakaa perillisille jo pian kuoleman jälkeen (esimerkiksi perintöveroja varten), ja jättää kuolinpesä muutoin jakamatta ja lesken hallintaan.

  Mikäli perittävä on ollut kuollessaan avioliitossa, tai avioero-ositusta ei ole entisen puolison jälkeen toimitettu, on ennen jakoa tehtävä omaisuuden ositus lesken/ entisen aviopuolison ja perillisten välillä. Usein se tehdään samassa yhteydessä ja samalla kirjallisella sopimuksella perinnönjaon kanssa.  

  Milloin ja miten perinnönjakoon voi ryhtyä? Perinnönjakoon voidaan pääsääntöisesti ryhtyä, kun perunkirjoitus on pidetty ja pesän velat on maksettu (tai varoja varattu niiden kattamiseen). Mitään aikarajaa ei laissa ole. Joskus kuolinpesä jaetaan jo samana päivänä ja samassa tilaisuudessa perunkirjoituksen pitämisen kanssa. Toisinaan taas kuolinpesä on jakamatta vuosikymmeniä ja jakamattomat kuolinpesät voivat myös kerrostua. Jakamattomana pitäminen ilman perusteltua syytä vain siirtää ongelmia lisäten selvitystyötä ja kustannuksia seuraavalle sukupolvelle.

  Yleinen käytännön syy sille, että jako halutaan saada aikaan, on perillisen tarve saada varoja pesästä. Jokaisella pesän osakkaalla on itsenäinen oikeus vaatia perinnönjakoa. Kuolinpesän jakaminen ilman käräjäoikeuden määräämää pesänjakajaa vaatii kuitenkin kaikkien perillisten myötävaikutusta ja suostumusta. Lakimiehen avustuksella kuolinpesän jaosta voidaan keskustella esimerkiksi toimittamalla muille osakkaille perusteltu ehdotus perinnönjaosta. Lakimies voi avustaa myös koko kuolinpesää selvittämällä tilannetta ja antamalla osakkaille erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

  Mikäli sopimukseen ei päästä, on mahdollista hakea käräjäoikeudelta ulkopuolista pesänjakajaa toimittamaan perinnönjako.

  Ota yhteyttä mikäli haluat keskustella perinnönjaosta lakimiehen kanssa. Alkuneuvottelu tilanteen kartoittamiseksi (15 min) ja hinta-arvion saamiseksi on maksuton.

  Lue lisää

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, käytämme kumppaniemme kanssa sivustolla evästeitä. Jos et hyväksy evästeitä, muuta selaimesi asetuksia. Lisätietoja. Hyväksyn evästeiden käytön jatkamalla sivuston käyttöä.