Lakipalveluiden hinnasto

1.1.2020 alkaen

alkuneuvottelu toimistossa, puhelimitse tai sähköpostitse (max.15 min) maksuton
tuntipalkkio: neuvonta, asiakirjojen laadinta ym. 186 € / h
tuntipalkkio: oikeudenkäyntiasiat 248  / h

testamentti

300 € / asiakirja
edunvalvontavaltakirja 200 € / asiakirja
avioehtosopimus 300 € / asiakirja

perunkirjoitus, arvio (tuntipalkkion mukaan)

600 - 1200 €
tuntipalkkio yritysasiakkaat 
200 € / h + alv.


Yksityisasiakkaiden hinnat sisältävät arvonlisäveron (24%). 

Tuntipalkkion lisäksi mahdollisista matka-ajasta ja -kuluista veloitetaan erikseen sopimuksen mukaan. Palkkion lisäksi veloitetaan mahdolliset viranomaismaksut ja muut kulut.

Vähimmäisveloitus 0,5 h tuntipalkkion mukaan.


Testamentin, avioehtosopimuksen ja edunvalvontavaltakirjan hintaan sisältyy alkuneuvottelu, asiakirjan laatiminen sekä allekirjoitustilaisuus mukaan lukien asiakirjan todistaminen. Tavanomaista laajempien testamenttien ja avioehtosopimusten laadinta veloitetaan aikaperusteisesti tuntipalkkion mukaan. Muiden asiakirjojen hinnat tuntipalkkion tai sopimuksen mukaan.

Perunkirjoituksen hintaan vaikuttaa asian vaatima työmäärä ja arvio on esimerkinomainen hintahaarukka laajuudeltaan tavanomaisesta perunkirjoituksesta. Työmäärään ja hintaan vaikuttavat erityisesti kuolinpesän osakkuutta tai omaisuutta koskevien selvitysten tarve. Voit säästää tilaamalla itse esimerkiksi vaadittavat virkatodistukset. Perunkirjoituksen hinta sisältää tarvittavan selvityksen koostamisen, perukirjan laatimisen, perunkirjoitustilaisuuden järjestämisen toimistolla sekä muut perunkirjoituksen edellyttämät toimenpiteet. Huomaathan, että perunkirjoituksen kustannukset ovat kokonaisuudessaan vähennyskelpoiset perintöverotuksessa. Huolellisesti laadittu perukirja ehkäisee niin perintöverotukseen kuin perinnönjakoon liittyviä ongelmia.

Asiakas voi aina pyytää maksuttoman hinta-arvion kokonaiskustannuksista ennen päätöstä toimeksiannon antamisesta toimistolle.

Oikeusapua valtion varoista

Oikeudenkäyntiasioissa selvitämme aina ensin asiakkaan oikeuden valtion varoista maksettavaan oikeusapuun. Pieni- ja keskituloiset henkilöt ovat useimmissa asioissa oikeutettuja saamaan lakimiehen palkkion ja muut oikeudenkäyntikustannukset korvatuksi kokonaan tai osittain valtion varoista. Oikeusapuasioiden tuntiveloitus on 136,40 € (sis. alv. 24%) 

Toimistomme lakimiehet kuuluvat oikeusavustajarekisteriin ja asiakkaillemme voidaan hakea päätös oikeusavusta sähköisen järjestelmän kautta helposti ilman, että asiakaan tarvitsee itse asioida oikeusaputoimiston kanssa.

Oikeusturvavakuutus

Ennen toimeksiantoa selvittämme myös, onko asiakkaalla asiaansa soveltuvaa oikeusturvavakuutusta esimerkiksi kotivakuutuksen osana, ja oikeuttavatko vakuutusehdot kulujen korvaamiseen. Haemme tarvittaessa päätöksen oikeusturvasta suoraan vakuutusyhtiöstä. 

Yhteystiedot

Lakiasiat Wehka-aho

Kirkkonummella:
Kirkkotallintie 4 A 2.krs
02400 Kirkkonummi

Espoossa:
Puolikkotie 8, 5. krs
02230 Espoo


Postiosoite: 

PL 64,
02401 Kirkkonummi

puh. 050 462 9022

lakiasiat@wehka-aho.fi

Yhteydenottolomake

Y-tunnus: 2521364-3