Jos elämä yllättää, voi asiat silti pitää omissa käsissä – Valtakunnalliseen, meitä kaikkia koskevaan kampanjaan oli tärkeä lähteä mukaan

Jos toimintakykyni heikkenee, kuka maksaa laskuni, hakee tuet ja etuudet, tekee päätökset hoitosuunnitelmastani tai vaikkapa myy omaisuutta puolestani? 

Jokaisen meidän arki on erilaista ja vaihtelevaa, mutta samalla monelle se on rakennettu jatkuvuuden varaan. Elämä on kuitenkin arvaamatonta ja huominen voi yllättää. Jos toimintakykyni heikkenee, kuka maksaa laskuni, hakee tuet ja etuudet, tekee päätökset hoitosuunnitelmastani tai vaikkapa myy omaisuutta puolestani? 

 

Jos edellisen kaltaista kysymystä ei ole aiemmin miettinyt, saattaakin tulla yllätyksenä, että toisen puolesta näiden asioiden hoitamiseen tarvitaan aina oikeus edustaa häntä. Edunvalvontavaltuutus on helppo tapa varautua tähän ennakkoon. 

 

Toukokuun alussa alkanut Omissa käsissä -kampanja nostaa kymmenien suomalaisten organisaatioiden voimin esille edunvalvontavaltuutuksen, joka on meille kaikille ajankohtainen. Samalle se on kuitenkin suurelle osalle valitettavan tuntematon. 

 

Edunvalvontavaltuutus on tärkeä valtakirja, jolla itselleen luotetun henkilön voi valtuuttaa hoitamaan esimerkiksi omaan talouteen tai terveyteen liittyviä asioita, jos itse menettää toimintakykynsä joko tilapäisesti tai pysyvästi. Tyypillisesti toimintakyvyn menettäminen voi tulla eteen iän ja esimerkiksi muistisairauden myötä, mutta yhtälailla sen voi kohdata nuorempikin henkilö vakavan sairauden tai tapaturmaisen loukkaantumisen johdosta. Tarve voi yllättää, mutta silloin asia pitää olla jo kunnossa. 

 

Edunvalvontavaltuutusvaltakirjan laatiminen on onneksi helppoa ja tukea on tarjolla lukuisten erilaisten tahojen kautta. Myös me Lakiasiat Wehka-ahon toimistolla tarjoamme asiantuntemustamme ja tukea edunvalvontavaltuutusten laatimiseen.

 

Edunvalvontavaltuutus helpottaa ja nopeuttaa myös läheistesi toimintaa, kun tahtosi eri asioiden toteuttamiseen on selvä. Varmin tapa on luottaa nämä asiat tutun henkilön käsiin, joka voi tarpeen tullen ottaa asiat nopeastikin hallintaan. Näin myös itsemääräämisoikeus ja asiat säilyvät aina omissa käsissä.

 

Olemme mukana kampanjoimassa, sillä aihe ja sen tutuksi tekeminen on meillekin tärkeää, koska ihmisen oman tahdon kunnioittaminen ja hyvän elämän mahdollistaminen on toimintamme kulmakiviä.

 

Lue lisää kampanjasta ja edunvalvontavaltuutuksesta osoitteesta www.omissakäsissä.fi

 

Tänään on oikea hetki tehdä edunvalvontavaltuutus.

 

Toimistomme kaikki lakimiehet laativat edunvalvontavaltakirjoja. Ota yhteyttä.

 

0
Feed

Jätä kommentti