Koronaviruksen vaikutus palveluihimme (päivitetty. 11.5)


Toimisto on auki ja palvelemme kaikissa lakiasioissa, mutta koronavirusepidemia on aiheuttanut joitain muutoksia käytäntöihimme. 


Asiakkaidemme turvallisuus on meille tärkeää ja suosimme etäyhteyksiä fyysisten tapaamisten sijaan. Asiointi kanssamme sujuu helposti puhelimitse ja tietoturvallisesti myös sähköpostitse. Lähetämme Sinulle tarvittaessa linkin asiakirjojesi tietoturvallista sähköistä toimitusta varten. Asiakirjoja voit myös käydä jättämässä Kirkkonummen ja Espoon toimistolle tai tiputtamassa Kirkkonummen toimiston postiluukusta. Suuri osa asioista, esimerkiksi perunkirjoituksen toimittaminen, onnistuu helposti myös etänä.


Laadimme mm. testamentteja ja edunvalvontavaltuutuksia ja pidämme asiakirjojen allekirjoitustilaisuuksia toimistolla. Panostamme toimistotilojen puhtauteen ja tarjoamme käsienpesumahdollisuuden sekä käsidesiä toimistossa asioiville. Allekirjoitustilaisuudet järjestyvät tarvittaessa myös esimerkiksi ulkona turvaväliä pitäen. Laitoskäyntejä teemme vain mikäli lakimiehen vierailuun on saatu lupa yksikön johdolta. Hallitus on linjannut 16.3.2020, että vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty. Ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa on pääosin kielletty.


Uutena turvallisena tapana asiakirjojen allekirjoittamiseen olemme ottaneet käyttöön erityisesti riskiryhmiä silmällä pitäen niin sanotun DRIVE IN- allekirjoituksen. Menettelyllä saamme minimoitua fyysisen kontaktin varmistaen kuitenkin lain muotomääräykset.  DRIVE IN- allekirjoitus sopii erityisesti testamenttien allekirjoittamiseen, joissa laki vaatii kahden esteettömän todistajan yhtäaikaisen läsnäolon. Allekirjoitettavan testamentin sisällöstä neuvotellaan aina huolellisesti lakimiehen kanssa ennen allekirjoitusta (esimerkiksi puhelimitse) ja asiakas saa asiakirjasta sähköisen luonnoskappaleen tutustuttavaksi etukäteen. 


DRIVE IN- allekirjoitusmenettelyssä asiakas ajaa toimiston eteen/ toimiston edustalla olevalle parkkialueelle (Toritie 1). Lakimies ja toinen todistaja tulevat auton luoksen ja tarkistavat henkilöllisyystodistuksen ikkunalasin läpi. Ikkuna avataan raolleen asiakirjan ojentamiseksi allekirjoitusta varten. Sen jälkeen todistajat merkitsevät asiakirjaan omat allekirjoituksensa, ja asiakas pääsee jatkamaan matkaa.  Voit myös kutsua lakimiehen (ja toisen todistajan) luoksesi, jolloin asiakirja voidaan allekirjoittaa samalla menettelyllä asuintalosi edustalla, tai muulla tavoin ulkona turvavälistä huolehtien. Palvelun hintaan lisätään siinä tapauksessa kotikäyntilisä 100 €.


Useimmat hoidossamme olevat asiat eivät siedä viivästystä. Panostamme asiakkaidemme asioiden nopeaan edistämiseen mahdollisuuksiemme rajoissa myös tässä poikkeustilanteessa. Epidemia aiheuttaa kuitenkin valitettavasti viivästystä ja istuntojen peruuntumisia oikeudenkäyntiasioissa. Lisää tietoa löydät tuomioistuimien omilta palvelusivuilta. Tässä linkki Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tiedotteeseen.


Huomaathan, että palvelemme ajanvarauksella. Ota yhteyttä lomakkeen kautta tai puhelimitse p. 050 462 9022 (toimisto).